Bitcoin & Swish dominerar på nätet

Allt fler väljer att frångå de traditionella banktjänsterna till förmån för Swish och lika många till intresserar sig för andra typer av valutor såsom Bitcoin – och tillsammans är det dessa två som verkligen tagit fart på nätet.

Klassiska valutor har sedan kryptovalutorna gjorde sitt inträde på marknaden fått sätta sig allt längre bak i baksätet, för nu är det den moderna betalningens tid som gäller. Inte bara är det valutor såsom Ether och Bitcoin som kommit för att stanna. Även nya modernare betalningssätt snor till sig tjänsterna som förr endast tillgodosågs av bankerna. Ett sådant exempel är betalningssättet Swish där allt man behöver göra för att betala är att Swisha över pengarna från ett konto till ett annat – och oberoende av vilken bank man har så går överföringen över direkt utan dröjsmål. Hur Swishsandet går till mer konkret går att läsa mer om i Expressens guide här.  Det går dessutom att köpa Bitcoin med Swish och bara det är ju en smärre fingervisning om hur dessa tar allt större plats både på nätet och inom finansvärlden. Därför är det heller inte förvånande att just Swish ska vidareutvecklas. I Ny Teknik skriver man om hur hela 60 procent av svenska folket idag använder tjänsten, och det är inom loppet på fem korta år som Swish lyckats med detta. Därför är just tillväxt något som bolaget vill vidare satsa på framöver.

Bitcoin väntas växa rejält kommande år

Det är inte bara Swish som väntar tillväxt, även Bitcoin förutspås växa rejält framöver. Enligt Analysfirman Fundstrat kommer Bitcoin att värderas till hela 36 000 dollar år 2019 och kan komma att hålla ett kostnadsintervall på 20 till 64 tusen dollar. Och det kanske inte låter så fasligt mycket men som Dagens Industri skriver så kan detta jämföras med nuvarande kursen på 8 750 dollar vilket faktisk motsvarar 75 000 kronor. Så vad företaget faktiskt förutspår är att Bitcoin kommer växa med hela 350 procent från och med nu och fram till slutet av nästa år – ett rejält uppsving helt klart.