Skydda mobilen med enkla medel

Många svenskar går omkring med spruckna telefonskärmar. Kanske inte så märkligt med tanke på att just trasiga glasskärmar är den vanligaste orsaken till trasiga mobiler. Men att använda en mobil med trasigt glas försvårar inte bara användningen utan är dessutom allt annat än snyggt. Tipset är att vårda telefonen precis som om det vore bilen!

Smarta mobiltillbehör

Det grundläggande när det kommer till att skydda telefonen är en trygg och säker förvaring. Investera i smarta mobiltillbehör som garanterar att mobilen inte utsätts för onödigt slitage. Det finns allt från enkla mobilskal till avancerade mobilfodral med plånboksfunktioner. I längden är det värt att skydda telefonen för det kostar pengar att köpa en ny mobil. Samtidigt som det i längden blir kostsamt att reparera en telefon flera gånger. Tillbehören kostar inte särskilt mycket och är ett enkelt medel för att skydda mobilen.

Garanti vid sprucken skärm

Ett argument till varför det är värt sin peng att skydda mobilen med diverse tillbehör är garantiaspekten. Det är nämligen långt ifrån självklart att räkna med garanti på en trasig telefon. På Konsumentverket går det att läsa mer om regler gällande konsumentens rätt vid köp av mobiltelefoner. Men i regel bör mobilägare vara medvetna om att tillverkarna sällan står för reparation eller en ny apparat om skärmen spruckit. För att garantin ska gälla gäller det att skadan har uppkommit på grund av ett fabriksfel. Det vill säga att telefonen inte uppfyller den kvalitet som tillverkaren tillskrivit apparaten.

Det går så klart att köpa tilläggsförsäkringar som en trygghet vid den här sortens skador. Men de är dyra och det bästa tipset är att se till att skydda ägodelen med rätt tillbehör. För en rimlig peng och enkla medel kan telefonen få en lång livslängd.

Mobilskal – en trend

Den senaste tiden har olika typer av mobilskydd faktiskt blivit en stor trend. Det finns en uppsjö av snygga mobilskal att pimpa telefonen med. Inte sällan följer utbudet gällande mobiltillbehör andra tydliga modetrender. Trendiga mönster, färger och ”statement” anammas på mobilskal i lika stor grad som på kläder.

En undersökning av dejtingsajten Match.com visar att personer som använder en sprucken mobilskärm inte står högt i kurs i kärleksvärlden. Det är alltså till och med värt att investera i snygga mobilskydd om dejtandet ska vara på topp!