Förbättra och laga smartphone

Hur ska man laga sin mobil om den går sönder? På egen hand eller är det bättre att lämna in den till en professionell firma som gör ett bra jobb?

Det är viktigt att laga sin mobil när den går sönder, inte minst för både miljön och din plånboks skull. På http://mobilplaneten.se/ får du snabb service och reparationen är kvalitativ. För att slippa laga den överhuvudtaget gäller det att vara försiktig och ta hand om telefonen med skyddande skal och fodral. Men om den går sönder lite kan du faktiskt reparera delvis av det själv.

När din smartphone går sönder

I en artikel i PC för Alla går det att läsa sig till hur man kan laga mobilen själv. Om olyckan varit framme och den stackars telefonen har råkat få sig en törn kan du spara pengar på att ta hand om skadorna du själv orsakat. För trots att telefonen har fått starkt ”gorillaglas”, ännu starkare ramar och vattentätt skal fortsätter de att spricka och ha sig. Det kan vara så enkelt att den nya mobilen är extra hal att hålla i med glasskal, då kan den stackarn halka ur fickor och smälla i asfalt med ett ödesdigert resultat. Men det kan även vara så att batteriet har sett sina bättre dagar eller att startknappen plötsligt inte fungerar längre. Fördelar med att laga själv enligt PC för Alla är:

  • Du sparar pengar.
  • Du skonar miljön.
  • Du lär dig något.
  • Du kommer att känna en inre tillfredsställelse.

 

Nackdelar med att reparera mobil själv

Nackdelar är att om du inte känner dig säker på vad du gör så kan mobilen helt gå sönder utan återvändo. Då kan du lika gärna återvinna din älskling. En värdefull telefon är kanske bäst att lämna in till en professionell reparatör. Kvarvarande garanti gäller inte om du går loss med skruvdragare, reservdelar och pincett själv och sedan råkar totalkvadda telefonen. Läs i artikeln länkad ovan om du trots allt vill försöka dig på att reparera telefonen på egen hand. Eller här på M3 och MacWorld om du vill få en hel del goda knep som hjälper dig att rädda mobilens batteri från att ladda ur alldeles för snabbt.