Kontakta advokat för rådgivning

Det finns flera bra anledningar till att kontakta en advokat för företagets rökning, speciellt som många företag spås söka om konkurs eller rekonstruktion i dessa tider – men är du en av de drabbade och vad ska du då göra?

Det finns flera anledningar att ta kontakt med Olsson lilja advokater, inte minst om du står anklagad för ekobrott och behöver någon som försvarar dig. Men visste du att en bra advokatfirma även kan hjälpa dig i beslutet om du ska sätta ditt företag i rekonstruktion eller inte? Många företag väntas nämligen hamna i konkurs nu på grund av den förändrade marknaden så råder, men innan du tar det steget behöver du kontrollera om det är ditt enda alternativ vilket advokater kan hjälpa med.

Konkurs eller rekonstruktion?

I Dagens Industri varnar experterna om att en ny konkursvåg är på ingång, men i tidningen Realtid skriver man i stället om hur det är flera bolag som ansöker om rekonstruktioner. Så frågan är vad som är det bästa för ditt företag? Något som tidningen Breakit skriver om är hur viktigt det är att du kollar upp vad som gäller rent juridiskt. Är det till exempel du som privatperson som riskerar att bli betalningsskyldig eller är det företaget som får ta hela smällen, kanske är det till och med så att du riskerar att anmälas till anmälas till Ekobrottsmyndigheten? Grunden i det hela är att se över företagets skatteskulder och dina återbetalningsmöjligheter gärna innan företaget är nära en konkurs för annars är risken stor att du som privatperson får betala av dessa med dina privata tillgångar, vilket du säkert inte vill råka ut för. I stället kan det vara bra att göra en rekonstruktion, vilket är ett alternativ till konkurs fast med målet att företaget ska överleva. För något som är viktigt att tänka på är hur även om det ser mörkt ut idag så kommer marknaden att hämta sig till slut och har du då valt konkursen kan det bli svårt att få företaget i rullning igen. Att anlita en rekonstruktör eller en förvaltare kan således vara ett bra alternativ att se över tillsammans med din advokat som kan hjälpa dig välja det rätta valet för dig och ditt företag givetvis.