Skydda ditt barns mobil och annan elektronik

Mobiler, surfplattor och datorer fortsätter vara viktiga delar i våra och våra barn liv. Vi använder dem till skola och jobb, underhållning, och till att hålla kontakten med varandra. Därför är det viktigt att du ser till att ditt barns elektronik inte går sönder eller skadas – och det är med några hjälpmedel lätt att undvika att sådant sker helt i onödan.

Det är inte nog med att den här elektroniken fyller många användningsområden och är centrala i många människors liv – den kostar även en del att ersätta om den skulle gå sönder. Det behöver dock inte vara alls lika dyrt att vara förberedd, för även till exempel billiga iPhone skal eller fodral kan hjälpa enormt med att absorbera chock och att förhindra sprickor och repor. Skal kan också beroende på material göra det lättare att greppa sin telefon eller platta utan att vara rädd för att den glider ur handen. Då telefonen tas med nästan överallt kan du finna dig i situationer där du är mer darrhänt än vanligt, och då är det bra om du inte behöver oroa dig.

Särskilt viktigt när det gäller barn

  • Många barn får mobiltelefon redan i tidig ålder, och det är då extra viktigt att se till att telefonen är skyddad från fysisk påfrestning. Varken barn eller tonåringar har lika väl utvecklad motorik som vuxna, och det är lätt att även ett ansvarsfullt barn råkar tappa sin telefon utan att ha varit särskilt oaktsam.
  • Även om du inte låter ditt barn ha en egen telefon så är det vanligt att ett barn får använda sin förälders egna telefon, till exempel till läxläsning eller underhållning. Det är därför viktigt att skydda även din egen telefon på samma sätt som om den vore ditt barns, så att de inte råkar tappa och spräcka den.
  • Till såväl datorer som mobiler och plattor finns det också skins med roliga och fina motiv. Om många i familjen har mobiltelefon kan detta vara ett bra sätt att med ett ögonkast visuellt kunna särskilja telefonerna och omedelbart hitta sin egen i högen på köksbordet.